Horan svarar

11.03.2009, 09:53
”Horan svarar” lyder rubriken på min kommentar till Tim Johanssons inlägg. (Jo jag fick en länk av Trygve Söderling) Och så skriver jag:

Det gläder mig verkligen att Tim Johansson försäkrar att kulturbevakningen i HBL inte ska skäras ner och  frilansmedarbetarna inte kastas ut.  Samtidigt är det ju så att de  – ganska många – tidningen närstående källor jag haft, av vilka två (Tuva Korsström och Philip Teir öppet trätt fram på min blogg) , inte i första hand varit bekymrade för just nedskärningar utan snarare för att den utlovade omläggningen skulle fungera uttunnande och trivialiserande.
Jag är förvånad över att framförallt Hannu Olkinuora men också Tim Johansson reagerar med en så arrogant kränkthet på hovsamma frågor. Jag är naturligvis ännu mer förvånad över att beskyllas för åsiktsmässig prostitution: i det här fallet är det uppenbarligen mitt förlag, Söderströms,  som är hallicken?

Insinuationer brukar gudskelov fungera som bumeranger och för egen del vill jag gärna hålla en artig ton också framöver. Låt mig därför bara påminna om att jag var litteraturkritiker och litteraturvetare långt innan jag blev författare och så småningom också kolumnist i Hbl. (Mina kolumner har jag faktiskt fått betalt för, bloggat har jag däremot gjort gratis.) Jag hoppas att de som läst och läser mig sett att det finns en klar konsekvens i mina ställningstaganden och att de litar på min integritet.

Merete Mazzarella
11.03.2009 10:27 Rita Paqvalen
11.03.2009 23:33 Ronja Boije
13.03.2009 13:28 Mathias Rosenlund
Kommentera