Farväl, G29

27.01.2012, 15:33

Sista arbetsdagen på Georgsgatan 29. Allt är nerpackat och dagens sista möte hållet. Dags för ett litet mellanbokslut.


Första april 2008. Solen skiner, det droppar från taken och jag känner mig som ett yrt aprilskämt när jag kommer in på förlaget. Efter att hela mitt vuxna liv (24 år!) ha arbetat på en och samma arbetsplats (Hbl) har jag vågat steget till något nytt. Även om arbetsplatsen fysiskt ligger i samma kvarter och branschen fortfarande handlar om att förlägga och sälja text och bild är jag omtumlad: så många nya människor, sammanhang, arbetsuppgifter.


Det har varit fyra givande år för mig på Söderströms. Arbetsmiljön har varit helt fantastisk med kunniga människor som brinner för sitt uppdrag, samtidigt som det finns ett sunt förhållningssätt till ekonomiska realiteter. Författarna och alla andra medarbetare och samarbetsparter utanför huset har samma drivkraft, samma vilja att skapa mening och dela sin insikt med andra.


Just nu, just här i det tomma rummet, sörjer jag att den här konstellationen nu rubbas radikalt. Nostalgi och tacksamhet och en saknad efter det som varit; strunt samma att det låter ömkligt, jag vet ju att nästa vecka, när vi börjar arbeta tillsammans på Bulevarden, kommer nya känslor, ny energi att börja skuffa undan vemodet.


Men nu tänker jag försjunka i de här känslorna. Så om någon av er råkar träffa mig på utbildningsmässan Educa i morgon lördag och jag ser lite beklämd ut, så vet ni varför.

Kommentera