Tillbaka till nåt normalt

31.01.2012, 20:01

I söndags, när min 11 timmar långa arbetsdag var över, beslöt jag mig för att det mantra jag redan en tid spritt över släkt och vänner ("snart lättar det, snart kan jag börja ha lediga kvällar och veckoslut") nu ska infrias. Och i dag, vår andra flyttdag, tog jag det första bestämda steget och deltog i en lunch som inte var ett fusionsarbetsmöte, utan en givande träff med ett tiotal andra inbjudna gäster på Sveriges ambassad. Solen strålade över Salutorget, där satt jag och såg ut över havet och talade om presidentval, drottning Kristina, hus i Ekenäs och stämningen på Yle.


Före det hade jag rusat som en tätting i olika fusionsärenden, efter det rusade jag som en tätting i andra fusionsärenden, och började packa upp mina grejer på Bulevarden 7. Men i en och en halv timme satt jag alltså till bords, och tro det eller ej, men världen gick inte under: Flyttkarlarna fortsatta att baxa bord, lådor och skåp, mina underbara kolleger fortsatte att lösa problemen vartefter de dök upp!


Kontoret på Georgsgatan 29 tömdes i går, i dag och i morgon flyttas Schildts möbler från G18. Just nu är inte alla hyllor som ska sluka innehållet ur alla flyttlådor uppmonterade på Bulevarden 7, så det är förfärligt trångt. Det kommer att ta tid innan alla saker har hittat sina rätta platser och vi fått våra nya system att fungera. Men ljuset flödar in genom de generösa fönstren.


I morgon är vi Schildts & Söderströms, juridiskt och fysiskt. Organisatoriskt och mentalt; det kommer att ta lite längre tid.

Kommentera